Rýchle tipy

Ukradnutý Roblox – čo robiť?

online hry Tipy hry
Ukradnutý Roblox – čo robiť?
Monika Sekal
Monika Sekal 16. 11. 2020
3 min. čítania
Niekto ti ukradol účet na Robloxe? Čo teraz? Hlavne nepanikár. Ak si zistil, že ti niekto ukradol účet alebo ti niečo zmizlo z inventára, dá sa s tým ešte niečo robiť.

Ako získať účet späť?

1) Skontroluj si, že je tvoj počítač v poriadku (rozumej je bez vírusov🦠, červov 🐛 a iných škodlivých súborov) a nemáš stiahnuté žiadne škodlivé rozšírenia v prehliadači. Väčšinou na to poslúži kontrola antivírusom, takže si na ňu vyhraď čas.

 

Kde nájdeš svoje rozšírenia v prehliadači?

  1. V Google Chrome klikneš na trojbodkovú ikonu v pravom hornom rohu → Ďalšie nástroje → Rozšírenia. Ukáže sa ti, aké všetky rozšírenia v prehliadači máš a môžeš ich aj odobrať.
  2. V Mozille Firefox klikneš na tri čiarky pod sebou v pravom hornom rohu → Doplnky → Rozšírenia. A tam si môžeš skontrolovať, či nemáš v prehliadači škodlivé rozšírenia.

2) Zmeň si heslo

V účte si zmeň heslo, aby sa hacker doň hacker už nemohol dostať. Ako silné heslo vyzerá? Silné heslo má aspoň 16 znakov, obsahuje malé a veľké písmená, číslice aj špeciálne znaky. Napríklad: LaMa1Je@Roztomile#Zvieratko!

3) Zapni si dvojstupňové overovanie

Ak si zabudol, ako sa to robí, v našom článku si pripomeň, ako dvojstupňové overovanie na Robloxe zapnúť.

 

Čo keď zmena hesla nepomohla?😔

Máš ešte stále možnosť účet zachrániť! Kontaktuj zákaznícku podporu. Ako? Roblox ponúka formulár, ktorý stačí vyplniť. Vyplň doň svoj úplne prvý e-mail, s ktorým si si účet Roblox zakladal, aby Roblox vedel, že skutočne komunikuje s pôvodným majiteľom účtu. Ak si e-mailovú adresu vyplnenú nemal, napriek tomu im skús napísať, pokúsia sa s tebou problém vyriešiť.

💡 TIP: Ak si stratil inventár alebo hernú ponuku, kontaktuj zákaznícku podporu čo najskôr! Musíš to stihnúť do 30 dní, inak ti už nijako pomôcť nedokážu. Ak to ale stihneš ,pokúsia sa ti inventár obnoviť.

Napadnutie herných účtov Robloxu – ako sa to stalo?

Únik údajov z Robloxu bol kuriózny prípad. Prečo? Pretože hacker podplatil zamestnanca Robloxu, aby sa dostal do zákazníckej stránky. Z tejto stránky mal prístup k viac než 100 miliónom prihlasovacích údajov hráčov Robloxu. Mohol meniť heslá, bezpečnostné nastavenia alebo herný inventár. Hacker sa ale rozhodol namiesto toho z útoku urobiť poriadnu šou. So svetom zdieľal snímky obrazovky najznámejších hráčov Robloxu. Uviedol, že celý útok vykonal len preto, že chcel výrobcom hry uštedriť lekciu.

Pravda, veľa škody nenapáchal, ale nebol by správnym hackerom, keby sa nepokúsil na útoku zarobiť. Hacker sa rozhodol dvom účtom zmeniť ich heslá a predať zásoby z ich inventára. Zdá sa ti to málo? Jemu tiež. Preto požiadal spoločnosť o odmenu za to, že nenapáchal viac škody. Tá ho ale prekvapivo odmietla.🤭