Rýchle tipy

Príprava do školy: Najlepšie aplikácie na učenie

online komunikácia aplikácie Tipy
Príprava do školy: Najlepšie aplikácie na učenie
Monika Sekal
Monika Sekal 28. 8. 2020
3 min. čítania
Využi aplikácie, ktoré ti pomôžu s poznámkami, úlohami aj sústredením

Už budúci týždeň sa začína škola. Ak si už vyhodil staré desiaty z minulého roku, ktoré si objavil nedávno v batohu, možno si pripravenejší na začiatok školského roka než väčšina tvojich spolužiakov. Ale ak sa nechceš tento rok dozvedať o úlohách cez prestávku a nespoliehať sa na poznámky ostatných, odporučíme ti pár šikovných aplikácií, ktoré ti zjednodušia život:

  1. DUOLINGO: Aplikácia, ktorá ti pomôže s učením jazyka. Či už ťa v škole čaká nemčina alebo francúzština, Duolingo ti pomôže zábavnou formou jazyk ovládnuť. :) Pre Android aplikáciu stiahneš na tomto odkaze, pre iPhone tiež zdarma na tomto odkaze.

  2. ÚLOHY:zoznam Todo, zoznam úloh, pripomenutie je aplikácia, do ktorej si môžeš zapisovať úlohy, zoznamy školských pomôcok či nápady. Zoznamy si môžeš prispôsobiť, tvoriť podúlohy a poznámky sa dajú zadávať skutočne rýchlo a jednoducho. Ideálne na zapisovanie úloh tak, aby si na ne skutočne nezabudol. Pre Android aplikáciu stiahneš na tomto odkaze, pre iPhone zdarma podobnú aplikáciu na tomto odkaze.

  3. PHOTOMATH: Poznáš ten pocit, keď sa pozeráš na príklad pred sebou a jednoducho... nevieš? Nič príjemné. Našťastie kvôli takýmto situáciám vznikla aplikácia Photomath, ktorá ti pomôže príklady vypočítať. Jednoducho daný príklad vyfotíš v aplikácii a tá ti pomôže s jednotlivými krokmi riešenia. Pre Android aplikáciu stiahneš zdarma na tomto odkaze, pre iPhone zdarma na tomto odkaze.

  4. FLASHCARDS MAKER je skvelá pomôcka na učenie slovíčok, definícií alebo prírodných zákonov naspamäť. Flashcards ponúka viac než 100 jazykov, ale najlepšie na nej je, že si môžeš pridať aj vlastné slovíčka či pojmy. Pre Android aplikáciu zdarma stiahneš na tomto odkaze, pre iPhone je podobná aplikácia na stiahnutie zadarmo na tomto odkaze.

FOREST: Sústrediť sa, keď ti neustále blikajú upozornenia na správy od priateľov (ktorí sa zvyčajne tiež snažia učiť, ale veľmi im to nejde), je dosť zložité. A práve kvôli takýmto situáciám vznikla aplikácia Forest. Stačí si v nej nastaviť, ako dlho sa chceš sústrediť, a v aplikácii ti tak dlho bude rásť strom. Ak ale počas jeho rastu budeš telefón brať do rúk, strom začne chradnúť. Ak ale vydržíš a budeš aplikáciu používať často, vývojári aplikácie zasadia skutočný strom. Pre Android aplikáciu zadarmo stiahneš na tomto odkaze, pre iPhone na tomto odkaze, ale stojí necelé 2 eurá.

 

Zdroj fotky: Unsplash // Yura Fresh