Rýchle tipy

Ako nastaviť dvojstupňové overovanie vo Snapchate?

dvojfázové overenie Tipy sociálne siete
Snapchat - dvojstupňové overovanie
Alena Vohanková
Alena Vohanková 24. 4. 2020
2 min. čítania
Dvojstupňové overovanie je dodatočná kontrola, podľa ktorej Snapchat zistí, že sa prihlasuješ skutočne ty. Ukážeme ti, ako ho nastaviť.
  1. Choď do svojho profilu – klikni na profilový obrázok v ľavom hornom rohu.
  2. Klikni na nastavenia – ozubené koliesko v pravom hornom rohu.
  3. Klikni na „Two-Factor Authentication”.
  4. Vyber si, či chceš, aby ti dodatočné overenie prišlo SMS alebo aby ti kód vygenerovala aplikácia.
  5. Ak chceš kód vygenerovaný aplikáciou, musíš si stiahnuť aplikáciu Google Authenticator.
  6. Ulož si Backup Codes. Sú to čísla, ktoré budeš musieť zadať, ak ti nepôjde vygenerovať kód (napr. ak si zmeníš číslo alebo vymažeš aplikáciu Google Authenticator).

A je to!

Máš nastavené dvojstupňové overovanie! Vďaka tomu sa nemôže stať, že by sa do tvojho účtu prihlásil niekto iný. Aj keby poznal tvoje heslo, na narušenie tvojho účtu by potreboval ešte tvoj telefón alebo prístup do overovacej aplikácie Google Authenticator.

 

K správne zabezpečenému účtu patrí aj silné heslo. Malo by mať aspoň 16 znakov, obsahovať rôzne znaky (čísla, písmená, symboly). Rozhodne sa vyvaruj používania svojich osobných údajov (ako je dátum narodenia alebo tvoje meno) v hesle. Kyberzločinec, ktorý sa snaží do tvojho účtu dostať, môže zneužiť všetky informácie, ktoré o tebe má. A tvoje meno bude jedna z prvých vecí, ktoré vyskúša.

Nastav si dvojstupňové overovanie. aj v ďalších účtoch - na Facebooku, Instagrame, e-maile, Steame a na ďalších platformách.

Zdroj fotky: Thought Catalog // Unsplash